What you need is what we provide
 
Vårt mål!
Samarbeta med våra kunder för att
uppnå optimal logistik genom
kund-anpassat lager hos våra kunder,
i Arboga eller Malmö
Hålla en hög service nivå.
Kunskapsbank, vara behjälpliga men vår mångåriga kunskap
Vara behjälpliga med tekniskt applikationer
Support, telefon, besök eller e-post
Vi som jobbar i och nära PNEUMATEK har mångårig  erfarenhet av pneumatik, hydraulik och automation.
 
Jag Peter som driver PNEUMATEK började mitt första anställning redan under gymnasiets 1:a år 1982 som Springpojke på KONSUM där jag avanserade till bl.a. kassa och charken.
 
Startade första företaget 1984 med försäljning av kemtekniskaprodukter med Pharmacia som största kund. 

Efter militätjänst blev jag kvar på F16 i Uppsala som civil certifierad Flygplansreparatör, jobbade med större servicear på SK60, J35 och JA 37.
 
1999 Startade vi en solarium tillverkning där jag ansvarade för konstruktion, tillverkning och utvecklling. Free Sun som företaget hette blev den största tillverkaren av solarier i sverige och 3:e största i världen. 
 
Efter detta började jag på P&M i täby där jag var verkstadchef och lade grunden för stansverkstans utveckling. Hade sedan mycket kundkontakter och hjälpte kunder att konstruera och ändra konstruktinen för bättre tillverkningsekonomi.
 
Blev headhuntad av ett mindre företag i uppsala 2004 som verkstadschef/affärsutvekling
(som försökt få över mig i ca 2-3 år).
2004 var jag även med i utveckkllingen av foderautomaten HIPPOFEEDER men endast med som stöd i bolaget.
 
2007 startade jag PanMek med försäljning av industriförnödenheter, svetsutrustning och däckverkstadsutrustning. Samtidigt blev jag mer involverad i HIPPOFEEDER.
 
2009 tog jag över HIPPOFEEDER  och PanMek lades i malpåse.
HIPPOFEEDER foderautomater drivs med pneumatik då vi ville ha en driftsäker och en tvättbar automat. Vi har anvät oss av Bosch Rexroth, Camozzi, SMC och nu PNEUMAX.
Sedan vi började bygga med PNEUMAX i automaterna har våra service intäckter rasat med 90%. När PNEUMAX ville jag skulle börja sälja deras sortiment tvekade jag inte utan jag visste att det var så pass bra grejer att jag kan stå för det utan betänkligheter.
 
2018 december startade jag PNEUMATEK och vi hoppas att Ni hör av Er till oss för vi kan pneumatik och det mesta som hör till industrin.